درباره وب سایت


به وبسایت بخت آزمائی ملی ( اعانه ملی) خوش آمدید.هدف این وبسایت معرفی و آشنایی با بخشی از اسناد تاریخی کشورمان هست که در گذشته ای نه چندان دور مورد استفاده عموم مردم بوده است.تمامی مطالب و تصاویر این سایت صرفا جنبه تاریخی داشته و استفاده از آن با ذکر منبع مجاز می باشد. دوستانی که در خصوص این اوراق اطلاعاتی دارند با ایمیل بنده تماس بگیرند: mayssam_tnm@yahoo.com صفحه ما در اینستاگرام https://Instagram.com/Bakhtazmaee


خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 8
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 8
بازدید ماه : 47
بازدید کل : 316
تعداد مطالب : 26
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

کلکسیون میثم
برگه هایی نه چندان مهم ولی تداعی کننده خاطرات گذشته و روزگاری نه چندان دور

بلیت بخت آزمایی زیبای سال 36

این بلیت شامل دو بخش بوده که به صورت افقی و خط چین از هم جدا و بلیت را به دو بخش تقسیم می نماید.

نیم بالای بلیت، بلیت هفتگی می باشد که مربوط به 11 اردیبهشت 1336 می باشد و نیم پایین بلیت متعلق به اعانه ملی فصلی مربوط به سه ماهه اول سال 36 می باشد.

همانگونه که از تصویر مشخص است هر دو قسمت دارای دو شماره متفاوت می باشد و خریدار این نوع بلیت ها که باید استثنایاً مبلغ 30 ریال باید بابت آن پرداخت می کردند شانس دو بار برنده شدن در قرعه کشی هفتگی و فصلی را داشت.

 

 



 

در اواسط دهه 40 و نیز 50 و با توجه به افزایش درآمدهای حاصل از فروش نفت، رونق فروش بلیت های بخت آزمایی پس از 2 دهه فعالیت بیش از پیش گردید و در آن زمان بود که بلیت های بخت آزمایی به صورت دسته چک و به تعداد ده عدد شماره پشت هم در هر سری همزمان با انتشار تک بلیت ها در قالب این دسته چکها به فروش میرسید.

لازم به ذکر است جلد دسته چک بلیت های بخت آزمایی نیز همانند خود بلیتها از طراحی خاص و منحصر بفردی برخوردار بودند که نمونه آن در تصویر زیر دیده میشود که مربوط به سری 743 است و در تاریخ 26 اسفند سال 1343 چاپ و بفروش رسید.

 

جلد دسته چک بلیت بخت آزمایی 

 

جلد دسته چک بلیت بخت آزمایی



در اوایل چاپ بلیتهای بخت آزمایی بجای هر هفته، این اوراق هر ماه چاپ و به فروش می رسید و  بلیت فوق هفتمین بلیت بخت آزمایی منتشر شده توسط سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی می باشد.علیرغم سادگی و تک رنگ بودن این نوع بلیتها دقت و تنوع در طراحی آن مثال زدنی می باشد.

 



 

 



 

این بلیت به مناسبت میلاد شاهنشاه چاپ شد و عواید آن در جهت پیکار با بی سوادی صرف شد.

 

 



بلیت بخت آزمائی زیبای سال 54 که به صورت دو قلو می باشد.

نکته : از سال 54 تا 57 بلیتهای بخت آزمائی به صورت 5 قلو چاپ می شدند که از هم قابل جدا شدن بوده و دارای یک شماره سریال بودند.در صورت برنده شدن آن شماره از بلیت، جوایز آن شماره بلیت تقسیم به پنج شده و به دارنده آن بر مبنای تعداد بلیتی که از آن شماره داشت، اهدا می شد.لازم به ذکر است سایز این بلیتها هم نسبت به سالهای قبل کوچکتر می باشد.

 

 



بلیتی زیبا مربوط به سال 44 با جایزه ویژه اتومبیل فورد آلمانی مدل 1966

 



برخی از بلیتهای بخت آزمائی بنا به مناسبت های مختلف در طول سال با شکل و شمایل ویژه ای چاپ می شدند و معمولاً جوایز بیشتر و خاصی برای آنها در نظر گرفته می شد.بلیت فوق نیز به مناسبت روز مادر در تاریخ 5 دی 52 چاپ شده و همانطور که میبینید جوایز فوق العاده ای از طلا برای برندگان آن در نظر گرفته شده بود.

 



 



ذکر یک نکته لازم هست و اون اینه که از سال 1328 تا آخر سال 1334 تاریخ اعانه ها صرفا بدون قید سال بوده و سال اونها در پشت بلیت ها درج می شده و از  35 ،سال هم در کنار تاریخ بلیت درج می شد.

 

 



 



سه شنبه 14 مهر 1394برچسب:, :: 23:48 ::  نويسنده : میثم

همونطور که دوستان میدونن سازمان خمات اجتماعی از سال 1326 شروع به کار کرد و ابتدا به صورت ماهانه اقدام به چاپ بلیت بخت آزمائی می نمود که تصویری که ملاحظه می فرمائید مربوط به نهمین بلیت منتشر شده توسط این سازمان در خرداد ماه 1327 می باشد.طبق تصویر طراحی های دور بلیت بسیار زیبا و پر معنا و در عین حال ساده بوده که بیانگر اقدامات و اهداف این سازمان می باشد.امیدوارم از دیدن این بلیت کمیاب لذت ببرید.

 



ادامه مطلب ...


اعانه ملی مخصوص نوروز 50 که معمولا در اواخر و اوایل سال در دهه 40 و 50 بلیط ها با طرح عمو نوروز چاپ می شدند و همانطور که میبینید با جوایز جالبی از قبیل هفت سین طلا در اختیار خریداران قرار می گرفت.سایز این گونه بلیطها هم معمولا بزرگتر از سایز معمول بود.

 

 



ادامه مطلب ...


دو شنبه 6 مهر 1394برچسب:, :: 1:0 ::  نويسنده : میثم

لازم به توضیح هست که در دوره 6 ماهه اول سال 1350 سازمان شاهنشاهی بر روی بلیط های بخت آزمائی تصویر افرادی که برنده این بلیط ها میشدند به همراه مشخصات و محل سکونتشون چاپ می کرد که به نوعی هدف این کار می تونست جلب اعتماد افراد جامعه و تشویق اونها به خرید بلیط بخت آزمائی بود.

 



ادامه مطلب ...


صفحه قبل 1 صفحه بعد

 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب